Nieuws

De kap zit erop!

Een spannend en mooi moment als de kap van de woning erop gaat!

Woensdag 12 september zijn bij de woningen van het type Havenkwartier de kappen erop gegaan. Donderdag 20 september zijn de laatste kappen van de Korenharp erop gegaan!

Start verkoop 4 woningen korenharp (F)

De bekende Korenharp woningtypes in een nieuw jasje. Bent u opzoek naar een woning met alle voorzieningen in de buurt en met het hele woonprogramma op de begane grond? Dan is dit uw kans. De woningen worden gebouwd op de kavels 66 t/m 69.

Vanaf donderdag 12 juli is er verkoopdocumentatie beschikbaar bij Makelaar Weenink Jansen aan de Markt 32 in Ommen. Vanaf dat moment volgt er een inschrijfperiode. Ook zal er dan meer informatie te vinden zijn op Funda en op deze website.

Inschrijfperiode

Vanaf donderdag 12 juli tot en met maandag 23 juli is er een inschrijfperiode. U kunt zich voor deze woningen inschrijven middels een inschrijfformulier. Deze kunt u ophalen en inleveren bij Weenink Jansen Makelaars.

Start verkoop woningtypes Havenkwartier en Korenharp

 Opnieuw brengt Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg 10 nieuwe woningen in de verkoop. Nabij de molen zijn er zes royale woningen van het type Korenharp beschikbaar en vier woningen van het type Havenkwartier.

Beide types zijn ideaal voor medioren die voorlopig niet meer willen verhuizen en senioren die zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen met alle voorzieningen om de deur. De woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer bevinden zich op de beganegrond.

Verkoopdocumentatie is beschikbaar bij de Makelaar Weenink Jansen aan de Markt 32 in Ommen. Kijk voor prijzen en beschikbaarheid op de prijslijst.

5 nieuwe rijwoningen in verkoop

De verkoop van de stadswoningen, Stadshaven is gestart! De woningen liggen aan de groen zone van Haven West. Elk huis heeft zijn eigen karakter. De keuken bevindt zich aan de voorzijde, de woonkamer is tuingericht. Kopers kunnen kiezen voor onder andere de optie van een uitbouw en openslaande tuindeuren. Verkoopprijzen vanaf € 197.500,- V.O.N.

Meer weten? Ga naar de website of neem contact op met de makelaar!

Woningcorporatie De Veste wil bouwen in Haven West

Dinsdag 13 december werd de intentieovereenkomst ondertekend door Peter Vollenbroek (foto links) van Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg en Janine Gerardts-Godderij (foto rechts) bestuurder van woningstichting De Veste. Daarin hebben beide partijen vastgelegd dat de intentie er is om 15 rijwoningen te bouwen in Haven West. Met deze positieve ontwikkeling komt de voltooiing van de nieuwe woonwijk Haven West steeds dichterbij.  

Het beoogde woningtype heeft twee woonlagen met een plat dak en hebben elk 3 slaapkamers. De woningen worden in twee rijen aan de Bonkelaar gerealiseerd. Het blok van 7 wordt levensloop aanpasbaar gebouwd. Toekomstige bewoners kunnen op onderdelen meedenken over de woningen en over de inrichting van het openbaar gebied aangrenzend. De woningen in Haven West worden in 2017 opgeleverd.

In het nieuwe jaar worden de plannen verder uitgewerkt en volgt er meer duidelijkheid over het huurtraject. Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg en de Veste staan natuurlijk altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden, houd daarbij wel rekening met de vakantie rond de kerstdagen.

Nog maar 2 twee-onder-een-kapwoningen beschikbaar

De interesse in de twee-onder-een-kapwoningen in Haven West is enorm. Maarliefst 4 van de nog 6 beschikbare woningen zijn onlangs verkocht. De ruime woningen inclusief garage zijn ideaal voor gezinnen en grenzen direct aan de groenzone.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met één van de makelaars. Ook is er meer informatie beschikbaar op de website.  

Haven West update

Er staat veel te gebeuren in Haven West en vaak krijgen we de vraag hoe rest van de wijk wordt ingevuld. Nu de intentieafspraken met woningcorporatie de Veste zijn vastgelegd, krijgt het zuidelijk gedeelte van Haven West steeds meer vorm.
Ter Steege Bouw Vastgoed neemt de komende maanden de tijd om de plannen voor dit gedeelte verder uit te werken. Dit zal in goed overleg gebeuren met de Gemeente Ommen, maar ook met de Molenstichting. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen? Houd de nieuwsbrief goed in de gaten. Natuurlijk kunt u ook terecht bij de Makelaar Weenink Jansen.

Nieuwe bewoners Haven West kijken tevreden terug

 Vanmiddag werden we verrast door nieuwe bewoners van de wijk Haven West. Als dank voor de fijne en snelle bouwtijd werd Ter Steege Bouw Vastgoed bedankt met een heerlijke taart! Fijn om te horen dat alles naar wens is verlopen. We wensen jullie veel woonplezier!

Haven West tijdens het Woonevent Ommen

Tijdens het Woonevent Ommen krijgt u op 30 oktober 2015 informatie over bouwen en wonen in de gemeente Ommen. Van het kavel- en woningaanbod in de gemeente tot informatie over duurzaam en levensloopbestendig wonen. Ook Haven West is met een projectteam aanwezig om u meer te vertellen over de ontwikkelingen en het aanbod.

Het Woonevent Ommen begint vrijdag 30 oktober om 16.00 uur in het gemeentehuis van Ommen en duurt tot 20.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Bouwbedrijven, architecten, makelaars, ontwikkelaars en woningcorporatie vertellen u meer over hun aanbod en de vele mogelijkheden op het gebied van vrije kavels of nieuwbouwwoningen. 

Financiering

Bij de financiering van de woonwens moet veel geregeld worden, zoals een hypotheek. Deskundigen van financiële dienstverleners en notarissen adviseren u tijdens het Woonevent Ommen over de juridische en financiële mogelijkheden die er zijn om de woonwens te realiseren.

Energie

Installatiebedrijven vertellen over duurzame en energiebesparende toepassingen in woningen, zoals zonne-energie, isolatie of warmtepompen.

Lang zult u wonen

Om ervoor te zorgen dat u ook in de toekomst comfortabel in uw eigen huis kunt blijven wonen, is er op het Woonevent Ommen aandacht voor levensloop bestendig bouwen én wonen. Vaak zijn er maar kleine aanpassingen nodig die ervoor zorgen om prettig en veilig in het eigen huis te kunnen blijven wonen, ook als u ouder wordt.

Activiteiten voor kinderen

Ook voor kinderen zijn leuke activiteiten, zoals het laten maken van een glittertattoo en ballonfiguren. Daarnaast is er ook een knutselactiviteit voor kinderen waarbij het onderwerp wonen centraal staat.

Deelnemende bedrijven

Onder meer de volgende bedrijven presenteren zichzelf tijdens het Woonevent in het gemeentehuis:

 • Oude Lenferink Bouw Vastgoed (Ter Steege) en Weenink & Jansen Makelaars
 • Installatiebedrijf Veldhuis
 • Installatiebedrijf Tijhaar
 • Makelaarskantoor Bakker
 • Sallands Goed, registermakelaars & taxateurs
 • Makelaars Ommen
 • Woningstichting De Veste
 • Notarispost Ommen
 • Bentum Nijboer Notarissen
 • Bouwbureau Jansman
 • OCB Bouw
 • Installatietechniek Groen
 • Van Pijkeren Bouw Ommen
 • Horsto Bouw Ommen
 • Exel Lemele Bouwgroep
 • Zonnevest Projectontwikkeling Lemele
 • Architect BNA
 • Go Architect
 • Rabobank
 • Univé Ommen

Open Huizen Dag 3 oktober aanstaande

Aanstaande zaterdag 3 oktober stelt Haven West zich open tijdens de NVM Open Huizen Dag. De Koffie staat klaar!

Twee keer per jaar organiseert de NVM haar landelijke Open Huizen Dag. Ook Haven West doet hier aan mee. Vanuit de woningen die bijna gereed zijn staan medewerkers van Oude Lenferink Bouw Vastgoed en het makelaarskantoor Weenink Jansen u graag te woord. Er is informatie over de wijk, de nieuwbouw, de verschillende woningtypes en de planning. Bent u nieuwsgierig? Kom gerust langs voor een praatje en een kop koffie.

Start bouw diverse woningen

Geweldig nieuws! Op korte termijn starten we met diverse woningen in het plangebied! Bekijk het actuele aanbod op de pagina prijslijst!

Haven West als nieuw!

Nieuwe woningen, gerestylde woningen en een nieuwe Website! Er is in de afgelopen tijd veel veranderd. Neem gerust de tijd en moeite om de site eens beter te bekijken! Heb je vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op!

Twee-onder-één-kapwoning nu met Garage!

De Royale halfvrijstaande woningen worden nu op veler verzoek voorzien van een garage! De praktische tweekapper is in veel varianten te bouwen. Deze ideale gezinswoning geeft je gezin de ruimte. Lees verderop hoe het de eerste bewoners bevalt!

Nieuwsbrief

Per e-mail op de hoogte blijven? Abonneer je op de nieuwsbrief

* Vul ten minste dit veld in